2008-11-13 15:40:12• hírek • Balogh Anita

Kiállnak a lelkésztársuk mellett

A Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztorai közleményben jelentették ki: egy emberként állnak ki a Tamásváraljai lelkész, Simon Attila mellett, akinek autóját megrongálták, egyházhoz közel álló személyeknek pedig felgyújtották szénakazlait.

Történt ugyanis, hogy november 11-én este Simon Attila, a tamásváraljai lelkész egy csattanásra riadt fel, s mire kiért a parókia udvarára, autóját megrongálva találta, nagy valószínűséggel téglákkal dobták meg a személygépjárművét.

 

Ezt követően a településen több egyházi személy szénakazlát gyújtotta fel, feltehetően az autót is megrongáló ismeretlen tettes. Lángra lobbant a főgondnoknak, egy presbiternek és egy egyháztagnak is a szénája. A helyszínre érkező tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzeket, s a vizsgálat során kiderítették: szándékos gyújtogatás okozta a tüzet. Az ügyben a rendőrség nyomozást kezdeményezett ismeretlen elkövető ellen.

A Szatmári Református Egyházmegye közleményben ítélte el a barbár cselekedeteket, valamint együttérzésüket fejezték ki a megfélemlített lakosoknak és kárvallottaknak. Az egyházmegye lelkészei november 14-én Tamásváraljára látogatnak, ahol a parókia udvaráról a templomba vonulnak majd, és együtt kérik Isten segítségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: